دامپا

دامپا:

دامپا، ابزاریست که برای پوشش سقف استفاده می شود. این ابزار پوششی علاوه بر زیبایی بخشیدن به سازه، از ورود باد به زیر سازه سقف جلوگیری می کند. از ورق های لمبه با توجه به کاربرد و نوع سازه از پرچ یا جوش جهت متصل کردن به سازه استفاده می شود. این ابزار پوششی دارای انواع مختلفی می باشد که در سوله استفاده میشود و در این مطلب قصد داریم شما را با انواع ورق های لمبه (دامپا) و ویژگی های آنها آشنا نماییم.

دامپا چیست؟

جهت پوشش سازه های شیروانی، دیواره های کانکس و سقف های کاذب از نوعی ابزار به نام دامپا در صنعت ساختمانی استفاده می شود. از این ابزار پوششی با توجه به نوع کاربرد و سازه مورد نظر از روش هایی مانند پرچ برای ورق های لمبه رنگی و جوش برای ورق های لبه روغنی به منظور اتصال به سازه استفاده می کنند. ضخامت این پوشش با توجه به نوع کاربرد از 0.4 تا 1.2 میلی متر متغیر می باشد. لمبه ها از انواع ورق های مختلف تهیه و تولید شده اند و به کار بردن این پوشش در سقف باعث زیبایی نمای سازه و جلوگیری از ورود باد به زیر سازه خواهد شد. قیمت دامپا کاملا به صرفه بوده و برای تهیه میتونید با ما تماس بگیرید.

دامپا

دامپا

نحوه تولید ورق های لمبه :

تولید دامپا

تولید دامپا

ورق های مورد استفاده در ساخت لمبه، به دو صورت سنتی و صنعتی تولید می شوند. در روش سنتی، ورق های دامپا را با استفاده از دستگاه پرس تولید می کنند که می توان در طرح های مختلف با توجه به سلیقه مشتری آنها را تولید نمود. در این روش تولید ورق های لمبه با محدودیت طول مواجه خواهیم بود و سرعت تولید نیز بسیار پایین می باشد.

در روش صنعتی، ورق های لمبه را با استفاده از ورق های گالوانیزه رنگی با طرح های مختلف به شکل رول فرم طولی، تولید می کنند. در این روش می توان ورق های لمبه را با سرعت بالا تولید کرد و مقدار پرتی صفر می باشد. در مقابل، برخلاف روش سنتی دیگر نمی توان ورق های لمبه را به صورت های مختلف تولید کرد.

مشخصات فنی دامپا و کاربرد آنها:

همانطور که گفته شد ورقه های لمبه دارای ضخامت های مختلفی هستند که با توجه به نوع کاربرد می توان از هریک از آنها استفاد کرد. جنس لمبه ها از ورق های گالوانیزه، آلومینیوم، روغنی و … می باشد که این لمبه ها در پانل های سقفی در دو نوع ساده و سوراخ دار در بازار عرضه شده اند. ورقه های لمبه به منظور های مختلفی در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرند که از جمله آنها می توان به پمپ بنزین ها، مراکز آموزشی و بهداشتی، سقف های ویلا، سقف کاذب، سازه شیروانی، سوله ها، سردرها و … اشاره کرد که باعث زیبایی و شیک شدن ساختمان ها شود. این ورق ها علاوه بر جلوه های زیبایی که به ساختمان می بخشد از لحاظ سازه ای نیز بسیار مفید می باشند. در بخش بعدی ویژگی های ورق های لمبه را عنوان خواهیم کرد.

مشخصات فنی ورق دامپا

مشخصات فنی ورق دامپا

ویژگی های ورق های دامپا:

از ورق های لمبه یا دامپا در بخش های مختلف سازه می توان استفاده کرد که با توجه به ویژگی های زیادی که این ورق های دارند، پوشش بسیار مناسبی محسوب می شوند. از جمله مهمترین ویژگی های ورق های لمبه می توان موارد زیر را نام برد:

  • این ورق های پوشش بسیار سبکی می باشند.
  • عایق مناسبی برای رطوبت محسوب می شوند.
  • در برابر زلزله بسیار مستحکم هستند.
  • این ورق های پوشش عایق مناسبی برای صدا هستند.
  • بار مرده ساختمان را کاهش می دهند و در نتیجه باعث کاهش هزینه طراحی سازه خواهند شد.
  • ورق های لمبه غیر قابل اشتعال می باشند.
  • نصب این ورق های پوششی بسیار سریع و آسان است.
  • دارای کیفیت بسیار زیادی می باشند و در نتیجه طول عمر آنها بالا است.
  • ورق های لمبه قابلیت شستشو و رنگ آمیزی دارند.
  • در برابر عوامل جوی مانند گرما، سرما، باد و طوفان مقاوم می باشند.
  • این ابزارهای پوششی دارای انعطاف پذیری بالایی می باشند و در نتیجه به زیبایی معماری سازه کمک خواهند کرد.
  • حمل و نقل این پوشش های ورقه ای بسیار راحت و آسان می باشد.
    و…
دامپا اجرا شده

دامپا اجرا شده

انواع سقف کاذب دامپا:
انواع سقف کاذب دامپا یکی از قدیمی ترین ابزارهای مورد استفاده در سقف بوده که دارای انواع مختلفی می باشد. هر یک از انواع ورق های لمبه در مکان های مختلف کاربرد دارند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:

سقف کاذب دامپا ساده:
سقف های کاذب دامپا ساده با عرض 10 سانتی متر و 20 سانتی متر در طول حداکثر 6 متر تولید شده و در بازار عرضه می شوند و شما با توجه به مکان مورد نظر برای استفاده می توانید از این مدل ها با ابعاد مختلف بهره ببرید. معمولا از این نوع سقف کاذب دامپا ساده برای مکان هایی که نیاز به عایق صدا ندارند، می توانید استفاده نمایید.

سقف کاذب دامپا سوراخ دار:
این سقف های کاذب دامپا سوراخ دار از ورق های آلومینیومی پانچی با عرض 10 سانتی متر و 20 سانتی متر تولید می شوند و روی آنها سوراخ های یک میلیمتری و دو میلیمتری تعبیه شده است. وجود لایه ای از کاغذ سیاه رنگ در پشت این سوراخ ها، خاصیت آکوستیک بودن صوت را در این سقف ها ایجاد می کند. معمولا این نوع سقف کاذب دامپای سوراخ دار در مکان های بهداشتی که عایق بودن صدا حائز اهمیت می باشد، مورد استفاده قرار می گیرند.

سقف کاذب دامپا

سقف کاذب دامپا

مراحل اجرای سقف های کاذب دامپا:
در گام اول برای اجرای سقف های کاذب دامپا باید مانند سقف های کاذب شبکه ای، خط تراز سقف را مشخص نمود. سپس باید ناودانی پوشاننده از جنس آلومینیوم یا استیل را روی لبه دیوار با روش های مختلف نصب کرد و لبه ورق لمبه به راحتی در داخل این پروفیل های ناودانی شکل قفل و بست می شوند. برای اتصال به سازه از تسمه های آویز و U پانل ها استفاده می شود که دارای لبه های زیاد برای قفل شدن لبه پانل های لمبه روی آن می باشند.

تعداد آویز ها و فواصل U پانل ها از یکدیگر با توجه به طول پانل های دامپا، وزن سازه و تجهیزاتی که روی سقف های کاذب دامپا تعبیه خواهند شد، تعیین می شوند. بنابراین اگر قصد استفاده از سقف های کاذب دامپا را دارید پیشنهاد می کنیم اجرای آن را به صورت اصولی انجام دهید تا علاوه بر زیبایی، استحکام کافی را نیز پس از نصب در مقابل شرایط مختلف جوی داشته باشند.

سقف کاذب دامپا

سقف کاذب دامپا